سه‌شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ |۲۴ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 26, 2024
علیرضا صادقی واعظ

حوزه/ کارشناس مذهبی حرم مطهر کریمه اهل‌بیت(س) با بیان اینکه فقط پیروی زبانی از اهل‌بیت(ع) فایده ندارد، گفت: اگر عموم مردم جلو فساد را بگیرند هیچ وقت فساد رشد نمی‌کند درحالی‌که ما امروزه همه عافیت طلب شده‌ایم و سرمان به کار خودمان بند است و مشکلات دیگران را می‌بینیم اما با بی‌تفاوت به نماز و روزه خودمان سرگرم هستیم.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام علیرضا صادقی واعظ شب گذشته طی سخنانی در مراسم شام شهادت امام سجاد علیه السلام در حرم مطهر کریمه اهل بیت(س) با بیان اینکه اگر به رساله حقوق امام سجاد علیه‌السلام عمل می‌کردیم تا این حد مشکلات خانوادگی و طلاق در زندگی‌ها نبود، اظهار کرد: رساله حقوق امام سجاد علیه‌السلام برای ما مهجور است و آن حضرت در روایتی فرمودند کسی که با زبان، دم از پیروی از ما می‌زند و در عمل به دستورات ما عمل نمی‌کند شیعه ما نیست.

وی با بیان اینکه دومین یادگار امام سجاد علیه‌السلام صحیفه سجادیه است، گفت: صحیفه در ظاهر یک کتاب دعا است که ۵۴ دعا دارد اما با توجه به شرایط حاکم در دوران امامت حضرت سجاد علیه‌السلام، ایشان روش انتقال تعالیم اهل‌بیت(ع) را دعا و زیارت تشخیص می‌دهند و به همین خاطر بیشترین دعا و زیارت را از امام سجاد علیه‌السلام داریم.

سخنران حرم بانوی کرامت با اشاره به اینکه باطن دعا مضامینی است که امام در قالب دعا به شیعیان منتقل کردند، افزود: در زیارت امین الله ما ۱۳ درخواست از خداوند می کنیم؛ ۱۳ حاجتی که دنیوی نیست بلکه ۱۳ صفت و ویژگی شیعیان امیرالمؤمنین(ع) است.

وی دعای ۲۴ صحیفه سجادیه را بیان وظیفه ما نسبت به والدین دانست و گفت: دعای ۲۵ صحیفه توصیه هایی برای تربیت فرزندان صالح است و دعای هشتم صحیفه با استعاذه شروع می‌شود در ادامه حضرت ۴۴ صفت و رذیله اخلاقی را معرفی می‌کند که هر یک از این آفت‌ها می‌تواند عامل تباهی انسان باشد.

حجت الاسلام صادقی واعظ ادامه داد: در دعای بیستم صحیفه سجادیه که معروف به مکارم الاخلاق است حضرت آداب زندگی اجتماعی را در قالب دعا به ما یاد می‌دهد؛ بنابراین صحیفه اگر چه یک کتاب دعاست اما در واقع صحیفه زندگی است و روش صحیح زندگی کردن و رسیدن به موفقیت را به ما یاد می‌دهد.

وی سومین کاری که امام در دوران امامت انجام داده‌اند را رهبری نهضت و قیام امام حسین علیه‌السلام دانست و گفت: نهضت عاشورا از دو بخش مهم تشکیل شده که یک بخش آن آمدن امام حسین علیه‌السلام به کربلا و ایستادگی در برابر ظلم و ریخته شدن خون مطهرشان به پای شجره اسلام است و با غروب خورشید عاشورا بخش دوم این نهضت با امامت علی بن الحسین علیه‌السلام و سخنگویی زینب کبری سلام‌الله علیها شروع می‌شود.

سخنران حرم مطهر کریمه اهل بیت(س) افزود: در طول مسیر کوفه تا شام هرجا اهل‌بیت(ع) وارد شدند جسارت و اهانت بوده ولی با خطبه‌هایی که خوانده شده و ارشاداتی که انجام شده خروج از آن شهر و دیار توأم با اشک ندامت و هدایت بوده است.

وی با بیان این که در شام هم از اهل‌بیت(ع) با جشن و پایکوبی و هلهله استقبال کردند، گفت: در همان شام حضرت سجاد علیه‌السلام هدایت‌گری را آغاز کردند و اثر این هدایت‌گری این شد که در یک شب هفتاد نفر از بزرگان و مشایخ شام خدمت حضرت سجاد علیه‌السلام رسیدند و از یزید اعلام براعت کردند و پیرو اهل‌بیت(ع) شدند.

حجت الاسلام صادقی واعظ اضافه کرد: خطبه‌ای که امام سجاد علیه‌السلام درمسجد جامع دمشق خوانده است چه از نظر زمانی که غرور تمام وجود یزید را گرفته بود و خود را پیروز واقعه کربلا می‌دانست و چه از نظر مکانی که مرکز قدرت بنی امیه است و مردم از اهل‌بیت(ع) دور بودند و اهل‌بیت را نمی‌شناختند بسیار با اهمیت بود.

وی با بیان اینکه حضرت سجاد علیه‌السلام از خطیب شامی درخواست کردند تا اجازه دهد ایشان سخنرانی کنند، افزود: یزید با این درخواست امام مخالفت کرد ولی عموم مردم خواستار شنیدن سخنان ایشان بودند و همه مسجد خواستند که امام بالای منبر بروند و سخن بگویند و یزید هم مجبور شد اجازه دهد امام سخنرانی کنند.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه اگر عموم مردم جلو فساد را بگیرند هیچ وقت فساد رشد نمی‌کند، گفت: امروزه همه ما عافیت طلب شده‌ایم و سرمان به کار خودمان بند است و مشکلات دیگران را می‌بینیم ولی بی‌تفاوت هستیم و به نماز و روزه خودمان سرگرم هستیم.

وی با بیان اینکه ما نسبت به همدیگر وظیفه داریم و باید آبروی خود را برای ارشاد دیگران خرج کنیم، گفت: امر به معروف و نهی از منکر نباید در جامعه ما کم‌رنگ شود و اگر فهمیدیم کسی از نظر اعتقادی و اخلاقی انحراف دارد وظیفه داریم برای او کاری انجام دهیم.

حجت الاسلام صادقی واعظ با بیان اینکه حضرت سجاد علیه‌السلام در سخنرانی مسجد جامع دمشق برای ایجاد شناخت، هدایت و مقابله با دشمنان فضیلت‌های خود را نسبت به یزید برشمردند، افزود: حضرت فرمود خدا به ما هفت فضیلت و ۶ عطیه داده است که یکی از آن شش عطیه، این است که خدا محبت ما را در قلوب مؤمنین قرار داده و سپس فرمودند من فرزند کسی هستم که فرشتگان خدا در آسمان برایش گریه کردند و جنیان روی زمین و پرندگان در آسمان برایش ناله زدند. من فرزند کسی هستم که مظلومانه به شهادتش رساندند و من فرزند کسی هستم که از قفا و با لب تشنه سر از تنش جدا کردند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha